Welkom bij Breda Nassaustad

De stichting Breda Nassaustad heet u met een Blyde Incomste van harte welkom.

Een “Blyde Incomste” was een middeleeuws gebruik waarmee een nieuwe vorst of in het geval van Engelbert van Nassau met zijn bruid Johanna van Polanen, feestelijk als Heer van Breda door de bevolking in de stad werd onthaald.

Sinds haar oprichting op 22 maart 2008 wil de stichting de geschiedenis van de relatie tussen de Nassaus en Breda graag uitdragen. Samen met onze partners organiseren wij daarvoor de jaarlijkse Breda Nassaudag en Nassaulezingen.

Daarnaast is de stichting het centrale informatiepunt van alles wat Breda en de rijke geschiedenis van de Nassaus verenigt.

Wilt u zelf op ontdekkingstocht, dan kan dat met onze wandel- en fietsroutes die u op de pagina Zelf Ontdekken kunt vinden. Regent het of gewoon geen zin om de deur uit te gaan dan zijn er op de pagina Zelf Ontdekken ook twee apps te vinden die u buiten op uw mobiel, maar ook thuis op uw pc of mobiele apparaat kunt spelen.

Voor nog meer over de Bredase Nassaus en de geschiedenis van Breda in vogelvlucht willen wij u graag attenderen op de cursus “De historie van Breda voor beginners”, zie de pagina NassauNieuws voor meer info.

Zo kan iedereen Breda als echte Nassaustad beleven.

We willen u alvast even lekker maken

Benieuwd naar wat er op een Nassaudag allemaal te doen en te beleven is? bekijk hieronder een impressie aan de hand van beelden van de Nassaudag 2022. Veel plezier!

Voor in de agenda: 20 mei 2024 Nassaudag

Informatie over de aanstaande Nassaudag volgt hier bij beschikbaar komen. 

Terugblik Nassaudag Breda 2023

met dank aan WeLoveSand