Tijdens de Blyde Incomste werd de nieuwe heer feestelijk onthaald en welkom geheten door de Bredase bevolking. Op deze website wordt elke bezoeker door ons met blijdschap verwelkomd!

Bedankt voor uw bezoek!

en graag tot ziens op 20 mei 2024

De foto's en filmpjes van de Nassaudag 2023 staan hieronder.

Terugblik Nassaudag Breda 2023

Wil je nog meer weten over de Bredase Nassaus en de geschiedenis van Breda in vogelvlucht, meld je dan nu aan voor de cursus ‘De historie van Breda voor beginners’: www.historischbreda.nl.
De cursus wordt gegeven op donderdag 7, 14 en 21 maart 2024!

Online City Games

Open Monumentendagen Breda (Credo) en Stedelijk Museum Breda (Kraak de code) hebben spellen ontwikkeld om het publiek een coronaproof programma te bieden waarbij de historie van de stad beleefd kan worden tegen het decor van de prachtige monumenten die Breda rijk is. De spellen zijn het hele jaar door beschikbaar en kunnen buiten gespeeld worden, maar ook thuis achter de desktop, overal ter wereld.

Citygame Credo: "Het verborgen pad van Breda"

voor teams van 9-99 jaar

René van Nassau liet zijn erfenis in 1544 na aan zijn neef Willem van Nassau. Hierbij gingen ook de Bredase bezittingen over op deze nieuwe prins van Oranje.

In de jaren dat Willem op zijn kasteel in Breda woonde, schijnt hij een belangrijk document te hebben verborgen op een geheime plek in Breda.

Waar of niet waar, het levert in ieder geval nu een spannend spel op dat je in teamverband kunt spelen, zowel thuis als in Breda zelf.

Ga naar Credo Breda en vind dat bijzondere document!

Het spel is ontwikkeld door Open Monumentendagen Breda. Meer informatie vind u op hun website of facebook

Kraak de code tijdens de digitale Nassauwandeling en ontdek de geheime locatie van Filips Willem

Voor gezinnen en kinderen vanaf 8 jaar

Beantwoord de vragen en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda!

Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en gevangen gehouden aan het Spaanse hof.

Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter. Verzamel alle aanwijzingen en ontdek de geheime locatie van Filips Willem.

Het hele jaar door een bezoek waard!

Dat er in Breda meer te beleven is dan alleen de Nassaudag is een open deur. Wil je via deze open deur nieuwsfeiten en een activiteitenagenda bekijken, ga dan naar de Breda City App. Daarop staat nog veel meer over stappen en shoppen in Breda, zodat je onze mooie stad op alle fronten kunt beleven!

Tijdens je bezoek aan Breda lekker makkelijk op je mobieltje te vinden: Stappen & Shoppen Breda (stappen-shoppen.nl)